2a – Circulaire openbare verlichting

 

Ook in de wereld van de openbare verlichting is men volop bezig met de transitie naar circulariteit. In deze sessie wordt u in drie korte presentaties door de nieuwste ontwikkelingen geleid.

 

1.Retrofit Licht vernieuwen naar led. Waar liggen de kansen? Welke verschillende vormen zijn er? En wat zijn de belangrijkste aandachtspunten?

Jaap Nuesink schreef een boek over de mogelijkheden, kansen en de valkuilen. In deze presentatie maakt hij u wegwijs in de wereld van retrofit.

Jaap Nuesink – DEKRA certification

 

2.LCA en MKI Hoe koop je armaturen circulair in? De gemeenten Amsterdam en Dordrecht gebruikten bij hun aanbesteding de levenscyclusanalyse (LCA) en milieukostenindicator (MKI) en hadden daarmee een primeur.

Beatrijs Oerlemans, co-auteur van de ‘Handleiding Armaturen & MKI’ vertelt u over de aanpak, de belangrijkste resultaten en de uitdagingen voor de toekomst.

Beatrijs Oerlemans – Licht en Donker Advies 

3.Herstellen van defecte armaturen Enkele weken geleden startte een groot nieuw project: het maken van een beoordelingsrichtlijn om te bepalen in welke mate armaturen te repareren zijn. Deze richtlijn is van belang voor overheden, leveranciers en installateurs.

Jaap Nuesink is, net als Beatrijs, nauw betrokken bij dit project, en deelt in deze sessie de eerste ideeën en resultaten met u.

Jaap Nuesink – DEKRA certification

 

PPresentatie 2a-DvDC-Openbare-verlichting-Armaturen-met-LCA-12-10-2022.pdf

Presentatie 2a-DvdC-Openbare-verlichting-BRL-Herstellen-12-10-2022.pdf

Presentatie 2a-DvdC-Openbare-verlichting-Retrofit-12-10-2022.pdf

 

  Jaap Nuesink – DEKRA certification

Beatrijs Oerlemans – Licht en Donker Advies