3a – Groenbeheer

Verduurzaming Maai- en Snoeibestek

Het groen is vaak het kind van de rekening. Gelukkig begint het tij te keren en wordt groen de oplossing voor veel problemen. Werken in het groen klinkt als duurzaam, maar kan nog duurzamer uitgevoerd worden. Bouwcirculair heeft met de groenbedrijven een moederbestek voor maaien en voor snoeien opgesteld. In deze workshop vertellen we hier iets over en laten de keten aan het woord over circulair beheren.

Hoe kunnen we het gras oogsten dat wordt gemaaid in de bermen en op welke wijze kun je hier als beheerder mee uit de voeten? Vanuit de opdrachtgever bekeken vertelt een aannemer en verwerker over de uitdagingen die dit met zich meebrengt.

Sprekers zijn:
Arjan Kuppens – accountmanger Den Ouden Groep
Wij zetten ons Den Ouden Groep in om van groene reststromen weer kwalitatieve bodemverbeteraars te maken. Wij creëren oplossingen die bijdragen aan een duurzame leefomgeving. Dat doen we met slimme infrastructurele-, gezonde bodem- en circulaire bio-based producten en diensten.

Maarten van Rijswijk
Projectleider Groen bij Van Doorn (businessunit Groen en Water).
Van Doorn ontwerpt, vormt en onderhoudt (bedrijfs-)terreinen, infrastructuur en groenvoorzieningen. De missie van Van Doorn: een duurzame, mooie en veilige buitenruimte voor iedereen.

Dick Oosthoek – directeur Groenkeur
Stichting Groenkeur is een kwaliteitskeurmerk voor groenvoorzieners, boomverzorgers en daktuinaanleggers. Naast de duurzaam geteelde boomkwekerijproducten zorgen we voor opgeleide vakmensen.
Groenkeur verduurzaamt de richtlijnen voor de groenaannemers in 2023. Dit betekent een stap in duurzaam in circulair werken. Kleurkeur voor ecologisch bermbeheer dat samen met de Vlinderstichting is gemaakt was de eerste stap.

Meer weten over duurzaam werken, biodiversiteit, circulariteit en klimaatadaptie, kom dan naar deze sessie en praat mee over de circulaire verduurzaming van het werk in de groene buitenruimte.

 

Presentatie 3a-DvdC-Groenbeheer-12-10-2022.pdf

 

   Dick Oosthoek – Groenkeur

   Arjan Kuppens – Den Ouden

  Maarten van Rijswijk – Van Doorn Geldermalsen